Mai jos îți prezentăm două mostre din PDS-ul de anul trecut, așa cum a fost el perceput de către participanții la proiect:

 [one_half]

”Nu vreau să sune ca un poem al lui Paler, dar am învățat că totul depinde de mine! Am învățat că oamenii nu sunt niște țestoase egoiste care se închid în carapace și nu mai ies de acolo; au în spate obstacole pe care le-au depășit și îndoieli de care au scăpat și oamenii frumoși sunt dornici să împartă din experiența proprie. Am învățat că nimeni nu a reușit din prima încercare, dar niciunul dintre cei victorioși nu au privit nereușita ca pe un eșec. Am mai învățat că pe cât de important este să întrebi, pe atât de important este să asculți, iar învățarea este un proces care nu lasă loc orgoliului și toate momentele și oamenii aduc un plus experienței, dacă ești suficient de înțelept să îi lași să te învețe. PDS a fost mai mult decât un proiect care m-a ajutat să-mi găsesc pasiunea; aici am învățat că de la mine pleacă totul, că e în regulă să nu știi ce vrei la un moment dat, atâta timp cât cauți și că limita e doar un sinonim pentru frică.” (Roxana Dumitru)

[/one_half]

”PDS-ul pentru mine a fost o…împlinire, ceva ce am realizat, ceva de ce sunt mândră că am realizat. Poate pentru tine, de exemplu, pare că sunt prea entuziasmată de ceva prea mărunt, dar pentru mine a fost un pas important pentru viitorul meu lung drum. Până acum credeam că sunt puternică şi optimistă, de abia în PDS am învăţat cum să-mi controlez gândurile, cum să-mi privesc viitorul, să fiu îndrăzneaţă, să nu renunţ niciodată la ce îmi place cu adevarat, să încerc, să încerc şi iar să încerc … pentru că doar aşa reuşesc, nu dacă stau acasă, la televizor. M-a învăţat că niciodată nu e târziu pentru aţi urma visul, că niciodată oamenii nu sunt prea bogaţi sau prea ocupaţi şi că pot veni să-şi spună povestea unor copii, care au mare nevoie de învăţăturile lor.” (Alina Fodor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress