Mă credeţi sau nu, totul porneşte de la cunoaşterea de sine. Felul în care interacţionezi, ceea ce te motivează şi îţi dă energie rezultă din modul în care te autopercepi şi te apreciezi. Nu e greu de ajuns la această concluzie, dar ceea ce m-a ajutat sa o verbalizez şi să îi dau mai multă valore a fost experienţa de a face parte din organizarea PDS-ului.
Printre task-uri de genul: sună după bani( aşa spunem la fundraising ) şi scrie şi tu un copy pentru postarea de azi am început să caut şi mai mult informaţii despre autocunoaştere, ca să ştiu cu ce se mănâncă.

Am descoperit că este un proces foarte complex care implică mai mult decât cunoaşterea abilităţilor. A te cunoaşte este mai mult decât a ştii că ai x ani şi job-ul y, ci mai degrabă a ştii care e esenţa ta, care îţi sunt valorile şi ce are fiinţa ta astfel încât, dacă ţi-ar ar fi furat cineva acel ceva, nu ai mai fi tu.

Ce mi-a arătat PDS-ul practic? M-a îndemnat să meditez mai mult asupra mea. Mi-a arătat că îmi e frică să vorbesc la telefon cu persoane străine şi mi-a dat ocazia să-mi înving această teamă. Apoi, mi-a calmat orgoliul şi mi-a arătat cum să primesc feed-back negativ.

Pentru asta este importantă autocunoaşterea, pentru lucrurile aparent minore din viaţa ta care ar putea face diferenţa.

PDS şi autocunoaşterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress