Ideea proiectului a pornit în urma unui articol publicat în revista Capital, în anul 2003, în care se menționa: „doar 8% din absolvenți lucrează potrivit pregătirii lor profesionale și tinerii doresc dobândirea unor competențe suplimentare care să-i ajute să facă față cerințelor pieței muncii”.

În urma acestei constatări, dorinţa studenţilor de a arăta că nu sunt doar o statistică oarecare, s-a coagulat sub forma Personal Development School, o experienţă ce însumează nevoile în continuă schimbare, atât a studenţilor, cât şi a pieţei muncii. Personal Development School, un proiect aflat sub umbrela Voluntari pentru Idei și Proiecte, a ajuns la cea de-a X-a ediție în acest an. În tot acest timp, a căutat să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale studenților. Spre exemplu, prima ediție și-a propus să uniformizeze aptitudinile tinerilor prin raportare la cerințele pieței muncii, ediția a VIII-a a căutat să le ofere studenților imboldul de a-și descoperi și a-și urma pasiunea. Un an mai târziu, odată cu ediţia a IX-a, participanţii au avut ocazia să înveţe despre setarea şi îndeplinirea obiectivelor.

Ediția a X-a a propus o altă perspectivă de dezvoltare: o autocunoaştere care să ofere un impuls studenţilor de a lua decizii de carieră în cunoştinţă de cauză. Înainte de a pătrunde în câmpul muncii, este necesar ca studenții să fie capabili să se autoanalizeze, să învețe să își seteze propriile obiective și să descopere instrumentele de dezvoltare personală pe care apoi să le aplice și la nivel profesional.

În acelaşi ton cu expresia “Focus on the journey, not the destination”, tradiţia de 11 ani a PDS vine în sprijinul studenţilor ce râvnesc la o poveste de dezvoltare personală şi profesională ce nu va lua sfârşit, nici măcar atunci când ajungi pe postul dorit. De ce? Pentru că PDS înseamnă crearea unei experienţe unice care să devină o amintire de genul unei ancore. Te vei întoarce la ea ori de câte ori nu vei ştii ce drum să urmezi.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress