“Oare cum voi incepe acest articol?” a fost întrebarea ce s-a mișcat prin fiecare sertar al minții, cum voi reuși să fac distincția între job, un cuvânt ce îl aud la tot pasul și un termen parcă din ce în ce mai rar, ușor vag, se numește vocație, ambii termeni v-au trecut pe la urechi, dar job a fost mai proeminent și mai scurt așa că l-am reținut mai ușor.

Pot spune că distincția am reușit să o fac abia după ce am simțit gustul învățării nonformale, mai exact primul training denumit PDS – Personal Development School, unde niște oameni trecuti prin experiența unor joburi normale, și-au dat seama că sunt pe un fir al vieții croit de prieteni, de familie, poate de actualii colegi, însă unde propria amprentă este inexistentă, viața fiind un râu mult prea rapid și cu multe pietre și cam turbure în sinea lui, au decis să o schimbe.

Așa că mulți și nu numai dintre ei, ci mulți ce-și adoră și respectă viața decid să-și urmeze vocația, acea pasiune dusă la apogeu.

Însa ideea de job încă a mai apărut în jurul meu, în special studiind îin camera aia mare din facultate, umplută cu chestii rigide,  unde toată lumea este dornică de a  avea un job, un venit și o bucurie indusă că le-a intrat salariul în cont și … cam atât. Însuși termenul de job este descris ca o sarcină, o rutină ce are la baza ei o remunerație.

Așa cum și definiția o spune dacă nu este din start un obicei plictisitor și obligatoriu, de cele mai multe ori ajunge să fie, iar cei mai slabi se vor complace și vor rămâne legați de el, așa boring cum este, în timp ce alții puțin mai îndrăzneți îl vor schimba, din păcate luând-o de la capăt.

Eh dar vocația e o chestie ce nu toți o avem, însa aceea este mai greu de descoperit, și trebuie să ne lăsăm să o descoperim. E o senzație ce cu greu poate fi exprimată, este trăire, un BUM de emoții.

Este momentul din zi în care te trezești gândindu-te la acel lucru, asta dacă nu o făceai deja în somn și acel îngeraș business ce stă cu tine toată ziua și cu care te distrezi și râzi știind că ai făcut lucruri MIȘTO toată ziua și este acea rugă de seară ce iți oferă un somn dulce. Vocația este pasiune, iar pasiune este viață.

Probabil este mult de mers până a ajunge acolo, însă fii sigur de ceva … ești asteptat!

Cum te alege vocatia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress