Fiecare dintre noi şi-a pus cel puţin o dată această întrebare. Putem fi mai buni? Putem fi mai eficienţi? Normal!

Avem nesăţioasa dorinţă de autodepăşire. Aş putea să o numesc chiar o dorinţă periculoasă, perfidă, care ocupă un loc important în mintea marii majorităţi dintre noi. Este o dorinţă pur omenească. Excepţionalul nu. Acesta este elementul, caracteristica semnificativă prin care ne deosebim. Cum altfel să se deosebească 7 miliarde de oameni din acest punct de vedere, dacă nu prin excepţional?

Productivitatea este o forţă esenţială, cea care ne împinge către succes, o putem numi chiar baza dorinţei de autodepăşire. Pentru mine, reprezintă atât eficienţa, cât şi plăcerea cu care lucrez.

Am întrebat mai multe persoane ce le ajută pe ele să devină mai productive. Cineva mi-a spus de o mică listă, care să conţină ‘the do’s’ pentru ziua următoare. Altcineva mi-a spus că muzica îl ajută şi îl inspiră. De asemenea, mi-a fost recomandat şi să fac totul în timp util şi să nu las pe ultima sută de metri. Eu aş mai adăuga schemele (mă determină să privesc altfel şi să înţeleg mai bine situaţia respectivă).

M-am gândit la câteva modalităţi de a ne îmbunătăţi productivitatea:

  1. Interval orar bine stabilit în minte: toată lumea ştie, nu putem lucra o zi întreagă. Esenţial ar fi să avem un interval orar al nostru bine stabilit, acela în cadrul căruia ştim că lucrăm cel mai eficient (exemplu: dacă ştim că dimineaţa este intervalul nostru, hai să încercăm să ne trezim mai devreme!)
  2. Odihnă: din proprie experienţă am învăţat că lipsa de somn nu înseamnă timp câştigat şi sarcini mai bine duse la capăt, ci mai degrabă ore preţioase pierdute în care oricum nu lucrăm la nivelul nostru maxim!
  3. Pauzele: nu numai că ajută, dar şi îmbunătăţesc semnificativ starea fizică şi mentală. O plimbare de 20 de minute în aer liber după ore întregi de lucru, spre exemplu.
  4. Cititul: ne pune memoria la încercare şi ne stimulează potenţialul creativ. Pornim într-un nou proiect cu forţe proaspete!
  5. Prioritizarea obiectivelor: o chestiune eficientă este să ne îndeplinim obiectivele în funcţie de importanţa lor şi să le respectăm cu sfinţenie ordinea.
  6. Să învăţăm să spunem NU: nu putem face totul. În final, ajungem să nu facem nimic.

Haideţi să luăm o pauză şi o gură de cafea şi să ne gândim cum putem deveni mai buni!

Cum putem fi mai productivi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress